Japan culinair

matcha, gebak, aardbei, sakura, lentecocktail, ook alcoholvrij
door Jeannette Stakenburg 7 april 2025
Een cocktail geïnspireerd door sakura/kersenbloesem, recept voor matchagebak, aardbei...
shochu, sake, nihonshu, Akishika, Yoigokochi, De Leuf
door jeannette stakemnburg 17 maart 2025
How sake is made, Akikshika, Yoigokochi, De Leuf, Culinaire Inspiratie
Matcha, Mont Blanc, soft ice, traditional sweets and pastries
door Jeannette Stakenburg 9 oktober 2024
Japanse zoetwaren, met zorg bereid, kleurrijk, aantrekkelijk en speciaal
gegrilde verse uien
door Jeannette Stakenburg 16 september 2024
Verse uien op de gril, zoet en sappig, koude maissoep, een biertje bij het ontbijt, langzaam gegaarde kippenlevers...
recepten kip karaage, Japanse aardappelsalade, boontjes met sesamsojadressing, Japanse groenten
door Jeannette Stakenburg 15 juli 2024
Een smaakvolle en makkelijke Japanse zomerse maaltijd met verse Nederlandse ingrediënten
Sushi in Japan supermarkt is van uitstekende kwaliteit. De Japanse huisvrouw maakt het zelden zelf.
door Jeannette Stakenburg 14 juni 2024
Van de verschillende soorten sushi, is dit er een die thuis makkelijk te maken is met in Nederland beschikbare vis. Of maak hem vegetarisch.
Umami, in tsukudani van konbu, overgebleven na het maken van dashi
door Jeannette Stakenburg 3 mei 2024
Umami, als natuurlijke smaakversterker verhoogt de smaak van je gerecht. Stapel umami met dit vegetarische recept voor shiitake
Soba in plaats van spaghetti, vongole in plaats van asari, peterselie/selderij in plaats van mitsuba
door Jeannette Stakenburg 14 april 2024
Inspiratie door aanbod op de vismarkt , schelpdieren, recept soba vongole
Chef van Kongotei, Okazaki, Japan serveert rundvleespakketjes met een sukiyakisaus
door Jeannette Stakenburg 9 maart 2024
Chef Kisen voor inspiratie. Recept voor rundvleespakketjes met een sukiyakisaus, mochi gevuld met kurasumi, de Japanse equivalent van bottarga
Buri, ankimon, gemarineerde zalm, inspiratie uit Japan met recepten
door Jeannette Stakenburg 26 januari 2024
Een snelle manier voor gemarineerde zalm die eigenlijk 24 uur in de marinade zou moeten. Verder informatie over hamachi en hoe je de lever van de zeeduivel kunt bereiden.
Meer posts