introductie
Van de wereld rond naar Japanse kookworkshops
Ik ben Jeannette Stakenburg, geboren in Amsterdam. Voor KLM vloog ik als lid van het cabine personeel de wereld rond. Na 37 jaar nam ik afscheid als Senior Purser. Ik kwam veel in Japan en zo groeide de liefde voor de Japanse keuken en de cultuur. Ook de taal begon me steeds meer te boeien. Nog steeds ga ik regelmatig voor langere tijd naar Japan om daar de taal verder te leren. In gesprekken met Japanse chefs en, vooral oudere, dames in de supermarkt, leerde en leer ik nog steeds veel over de traditionele Japanse keuken.
Rond 2012 ging ik Japanse kookworkshops geven. Later kwamen daar kookdemonstraties bij en stond ik soms op een evenement als koningsdag yakisoba of iets dergelijks te bakken.
Ook deed ik mee aan verschillende kookprogramma's op televisie zoals Wie is de Chef en later Topchef Academy.
Een aantal keer begeleidde ik Nederlandse (sterren)chefs op Japanse inspiratiereizen.
In Japan opgedane inspiratie probeer ik uit in nieuwe recepten bij etentjes voor familie en vrienden.

Zie voor recept gevulde kaki blog Japan culinair op deze site